· ·

10+ hyvää syytä valita Holiday Club Vierumäki

Esittelen tässä postauksessa 10+ hyvää syytä valita Holiday Club Vierumäki lomakohteeksi. Sieltä löytyy tekemistä niin paljon, että yksi viikko ei riitä kokemaan kuin pienen osan vaihtoehdoista.

Meillä oli mahdollisuus käydä testaamassa Holiday Clubin heinäkuussa avattua hotellia ja sen palveluita heti tuoreeltaan. Millaisia kokemuksia ja elämyksiä saimme, selviää, kun luet tämän artikkelin. Ainakin meihin Vierumäen uutuus kolahti. Vaikuttaa, että Holiday Club on tehnyt erittäin hyvän ratkaisun.

Lue tästä 10 hyvää syytä miksi valita Holiday Club Vierumäki.

(Kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resorts Oy:n kanssa)

(Tämä artikkeli on korjattu ja päivitetty 9.7.2022)

Toimin Holiday Clubin brändilähettiläänä, joten yksi päätehtäviäni on käydä tutustumassa ketjun kohteisiin ja kertoa kokemuksiamme niistä. Olemme tähän mennessä ehtineet käydä jo useassa kohteessa. Niistä tehty kooste aukeaa alla olevasta linkistä:

Holiday Club -brändilähettilään kokemuksia käydyistä kohteista

 

10+ hyvää syytä miksi valita Holiday Club Vierumäki

 

Vuosi 2021 on todistanut, että Holiday Club Vierumäki on kovassa kasvussa. Se osti suurehkon hotellin samalla kun uusia villas-huoneistoja nousee golfkentän reunalle. Se julkaisi myös suunnitelman, että yksi Suomen suosituimmista lomakeskuksista saa myös täysimittaisen kylpylän vuoteen 2024 mennessä.

Viikon testijakson aikana tulimme vakuuttuneiksi, että Holiday Club Vierumäki on kovassa kasvussa. Vierumäki on Suomen perinteikkäin lomakeskus, jossa etenkin urheilijat ovat harjoitelleet jo 1920-luvulta lähtien. Viime vuosikymmenten aikana siitä on tullut suuren yleisön suosikkipaikka, josta johtuen Vierumäestä on kasvanut yksi Suomen suurimmista lomailualueista.

Kokosin tähän 10+ syytä miksi kannattaa valita Holiday Club Vierumäki lomakohteeksi.

 

Pelaa golfia championship-tason kentällä

Vierumäki Golfilla on kaksi 18-reikäistä kenttää Classic ja Cooke. Kentät poikkeavat toisistaan merkittävästi.

Vuonna 1988 avattua Classicia voidaan pitää ”perinteisenä” kauniina suomalaisena golfkenttänä, joka on sijoitettu kangasmetsien keskelle. Myös vettä löytyy sopivasti, joten pallo-onki kannattaa pitää mukana. Classic-kenttä uudistettiin perusteellisesti vuosina 2014-18 ja nyt siitä onkin tullut suuren yleisön, mm. minun suosikkikenttä.

Uudempi vuonna 2006 avattu Cooke on rakennettu  sorakuoppiin, joten ”hiekkabunkkereita” riittää joka puolella. Lahden Golf Oy osti vuoden 2021 alussa enemmistön Vierumäki Golf Club Oy:stä, joka hallinnoi Championship-tason Cooke-kenttää ja sen yhteydessä toimivaa Golf Paviljonkia.

Vierumäki Golfin Golfpaviljonki
Vierumäki Golfin Golfpaviljongin vieressä näkyvä tulostaulu on ollut kuluneena kesänä kovassa käytössä. Vierailumme aikana siellä oli menossa European Young Masters.
Vierumäki Golf
Alle 16-vuotiaiden tyttöjen EM-kisojen yksi ryhmä saamassa ohjeita kilpailun tuomarilta kierroksen alussa.
Pääsin ystävieni kanssa testaamaan Cooken loistokuntoista kenttää tuoreeltaan kisojen loputtua.  Greenit muistuttivat lähinnä biljardipöytää, joten puttaamisen kanssa sai olla keskimääräistä tarkempana.

Yllä olevat pari kuvaa Cooken viimeiseltä väylältä kertovat omaa kieltään siitä kuinka kauniista kentästä on kyse.

Kävin pelaamassa myös suosikkikentälläni Classicilla, jossa peliseurana oli ystävieni lisäksi myös tämä joutsenperhe. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa, kuinkas muuten. Golf on kivaa!

 

Pelaa padelia tai muita pelejä joko sisällä tai ulkona

Meillä oli mahdollisuus kutsua lähialueella lomaileviea perheemme jäseniä kavereiksi kokeilemaan padelia, jota olimme pelanneet ensimmäisen kerran Holiday Club Saimaalla pari vuotta aiemmin. Ihastuimme tuohon peliin sen verran, että halusimme pelata sitä tälläkin kertaa.

Holiday Club Saimaalla otettu kuva kertoo, että klaanimme hurahti padeliin.

Miksi Holiday Club Saimaa vakiintui klaanimme lomapaikaksi?

Tällä kertaa vaihto kentällä oli vähintäänkin kohtalainen, sillä meillä oli tunti aikaa ja pelaajia paljon. Jokainen sai kokeilla padelia ja peli sai uusia ystäviä.

Suomen Urheiluopisto Vierumäellä on valtakunnallinen liikunnan valmennus- ja koulutuskeskus sekä Suomen Olympiakomitean virallinen harjoitus- ja valmennuskeskus. Se on Suomen suurimpia kilpaurheilun harjoittelukeskuksia, joten siellä on mahdollista harjoitella monia pallopelejä. Kenttiä on sekä sisällä että ulkona ja käyttäjiä riittää.

 

Käy pelkäämässä seikkailuradalla tai pelaamassa frisbeegolfia

 

Vierumäellä riittää puuhaa jokaiselle iästä riippumatta. Lasten ja nuorten suosiossa on mm. Flowpark Vierumäki, jossa jokainen pääsee ottamaan mittaa omista taidoistaan ja rohkeudestaan.

Seikkailuradan vieressä on maksuton 7-väyläinen perherata. Lajin harrastajille tiedoksi, että Vierumäelle on juuri avattu toinenkin rata, joka on 12-väyläinen ja Heinolassa on 6 muutakin rataa. On varsinainen fresbeegolfin mekka tuo Heinola. Löydät kaikki Heinolan radat tästä linkistä:

Radat – Frisbeegolfradat.fi

 

Aisti ja tutki suomalaista urheiluhistoriaa

Vierumäen urheiluopisto on osa suomalaista urheiluhistoriaa. Se perustettiin Lauri ”Tahko” Pihkalan ideasta vuonna 1927.

Lauri ”Tahko” Pihkalan merkitys suomalaisen urheiluelämän kehittämisessä on monessa mielessä erittäin merkityksellinen. Minä voin olla kiitollinen siitä, että hän kehitti 1920-luvulla pesäpallon, josta tuli urheilu-urani merkittävin laji vaikka pelasin monia muitakin pallopelejä. Pesäpalloa pelasin mestaruussarjassa Oulun Lipossa 1970-luvulla. Tahkon taustalla näkyy osa funktionalistista (kuten myös Olympiastadion) arkkitehtuuria edustavasta päärakennus Kaskelasta.

 

Suppaile, melo, lautaile ja ui kirkasvetisissä järvissä

Vierumäellä on mahdollista myös vesisurheiluun. Vanhan päärakennus Kaskelan ja  nykyisen uuden hotelli Fennadan vieressä sijaitsevan kirkasvetisen legendaarisen Valkjärven rannalla muistan olleeni urheiluleireillä 1960- ja 70-luvuilla. Sama hyppytorni ja laituri löytyvät sieltä edelleen.

Suositun uimapaikan vieressä on keskus, josta vuokrataan sup-lautoja ja kanootteja.

Rannassa on myös tämä uudistettu kahvila, jota vuokrataan myös yksityiskäyttöön.

 

Vaella ja pyöräile kauniissa harjumaastossa

Yksi syy siihen, että Vierumäki valittiin aikoinaan Suomen urheiluopiston sijoituspaikaksi, oli kaunis kangasmetsä muutamine järvineen. Tästä kaikesta olemme saaneet lahtelais-heinolalaisina nauttia lukuisia kertoja päästyämme vaeltamaan sen kuvankauniisiin maastoihin.

Vierumäen alueella on paljon luontopolkuja, jota polveilevat kauniilla Salpausselän harjulla järvien ja soiden välissä.

Tämä Saarijärven rannassa sijaitseva Letturanta on paitsi  suosittu uimapaikka, myös leirien ym. tapahtumien erinomainen kokoontumispiste.

Holiday Club antoi meille mahdollisuuden testata sähköpyöriä, joita voi vuokrata urheiluhallista. Tyttäreni Maiju ja etenkin hänen poikansa Aamos innostuivat sähköpyöräilystä saatuaan siihen ensituntumaa. On se kumma miten noilla nuorilla menee heti sen ”nyt mennään” -vaihde päälle, kun saavat menopelin alleen. Voi sitä vauhtia ja niitä jarrutuksia! Itsen körryyttelin 70-vuotislahjallani rauhallisempaa tahtia muiden mukana.

Kaikki Vierumäen luontopolut ym. faktaa löydät täältä:

Luonto ja retkeily – Vierumäki (vierumaki.fi)

 

Luistele, kiekkoile ja ui ympäri vuoden, joogaa, yleisurheile…

Vaikka lapsemme ja lastenlapsemme käyvät säännöllisesti joko jääkiekko- tai muodostelmaluisteluleireillä Vierumäellä, emme tällä kertaa käyneet edes jäähallissa ihmettelemässä. Lapsenlapsemme olivat siellä kyllä seuraavilla viikoilla leireillä.

Vierumäellä on niin paljon harrastusmahdollisuuksia, että viikko ei riitä mihinkään. Yritin katsella ympäri ”sillä silmällä” eli mitä kaikkea tarjontaa siellä on. Jääurheilun lisäksi siellä voi joogata, uida alueen uimahallissa, palloilla eri lajeja, yleisurheilla, suunnistaa, marjastaa,…

Melkein voi todeta, että mitä Vierumäeltä ei löydä sitä ei tarvita. Huippupaikka!

 

Hemmottele itseäsi Day Spassa

Meillä oli mainio mahdollisuus käydä testaamassa uusi Day Spa, joka sijaitsee Holiday Club Vierumäen tiloissa.

Viihtyisä Day Spa on erinomainen rentoutumispaikka. 15 euron hintaan sisältyy juotavaa ja pikkupurtavia.

Panin merkille, että naisväen mieleen olivat Day Spassa myynnissä olevat tuotteet. Myyntitiskiltä voi tilata myös juomia.

Mukava oli apan nautiskella saunan ja höyrysaunan jälkeen jalkahoitoa odotellessa.

Ainoa vika kokonaisuudessa oli, että hoidot olisi pitänyt varata paljon aikaisemmin. Vapaita aikoja ei löytynyt 30 minuutin jalkahoitoa lukuun ottamatta. Olisipa tuossa Anetten hyvässä hoidossa voinut viihtyä kauemminkin.

 

Järjestä golfkisa Vierumäellä ja varaa pelin jälkeen Day Spa ja illallinen

Olin jostain käsittömästä syystä voittanut kesällä 2020 Laulu-Miesten golfkisan ja saanut sen myötä miellyttävän vastuutehtävän eli järjestää seuraavan kilpailun 🙂 Halusin luonnollisesti, että kisa pelataan nykyisellä kotikentälläni Vierumäellä. Koska siellä oli samalla viikonlopulla kansainvälinen Euroopan haastajakiertueen kilpailu Vierumäki Finnish Challenge, jouduin pyytämään erikoisoikeutta saada varatuksi meille jo alkukesällä lähtöajat Classic-kentältä. Myyntipäällikkö Ville Hautalan myötävaikutuksella homma onnistui, joten suuri kiitos Ville!

Muutamista päällekkäisyyksistä johtuen saimme tällä kertaa liikkeelle ainoastaan 6 pelaajaa, mutta ei se määrä vaan laatu. Kokoonnuimme aamulla kello 9 Golf Paviljonkiin aamukahville.

Holiday Clubin brändilähettiläänä onnistuin saamaan meille erikoiskohtelun. Pääsimme golfkierroksen jälkeen Day Spahan rentoutumaan. Huippuhomma, josta kiitos Holiday Club.

Vt. hotellipäällikkö Marja Helander kertoili meille hotellista ja Holiday Clubista, josta suuri kiitos! Laulu-Miehiä kun ollaan, lauloimme Marjalle kiitokseksi serenadin, joka näytti saavan kyyneleet silmiin. Paras kiitos laulajille!

Day Span ja esittelyn jälkeen siirryimme Holiday Clubin tarjoamalle illalliselle, jonka yhteydessä kiertopalkinto vaihtoi omistajaa. Ojennan sen tässä uudelle mestarille, kuoromme hallituksen pj. Arto Heleniukselle.

Pelipäivämme päättyi 3 ruokalajin erinomaiseen illalliseen uudessa herkkupaikassa Hill Grillissä..

Kiitos loistavasta päivästä Vierumäki Golf ja Holiday Club. Tarjositte meille loisteliaat puitteet, joita voi suositella muillekin ryhmille. Valitettavasti kesäkiireet estivät peliporukkaa yöpymästä hotellissa jälkipelin merkeissä. Ehkä sitten ensi kerralla.

 

Hae kulinaristisia elämyksiä Hill Grillissä tai Pine Pubissa

Illallisista onkin hyvä siirtyä esittelemään ravintoloita. Vierumäkeläisiä ja sen vieraita onnisti saadessaan sinne kaksi uutta ravintolaa.

Tilat ovat Scandicin aikaisia ja erinomaisessa kunnossa, mutta ravintoloitsija, kokit ja osa tarjoilijoista vaihtui. Korona ei ole tehnyt pelkästään hyvää ravintoloille, sillä pitkien lomautuksien jälkeen työvoiman saanti on vähintäänkin haastavaa.

Vaikka nämä kaksi uutta ravintolaa toimivat vajaalla miehistöllä ei se estänyt meitä nauttimasta herkullisesta ruoasta. Voi sanoa, että pääsimme hakemaan kulinaristisia nautintoja Hill Grillistä ja Pine Pubista.

Hill Grillillä on mahdollisuus kohota maakunta kärkiravintoloiden joukkoon

Meillä oli mahdollisuus herkutella viikon aikana päivittäin ravintoloissa ja pääsimme lähes ”syömään listan läpi”. Ehdoton ykköspaikka on ala carte-ravintola Hill Grill. Kokemustemme mukaan sillä on mahdollisuus kohota jopa maakunnan kärkiravintoloiden joukkoon, kun henkilöstön lukumäärä saadaan vastaamaan kysyntää. Nyt vajaamiehityksellä toiminut joukkue joutui venymään todella kovasti selvitäkseen koronan rajoittamastakaan asiakasmäärästä.

Kokoonnuimme yhtenä iltana golfkierroksen jälkeen perheväkemme kanssa illalliselle vaikka muulloin söimmekin kahdestaan. Hill Grill sai pysyviä ruokavieraita meistä mökkiläisistä. Maiju ja Mikko palasivat heti viikonlopulla pitkälle illalliselle heidän poikansa Aamoksen aloittaessa jääkiekkoleirin Vierumäellä.

Tässä yllä muutamia esimerkkejä annoksista, jotka paitsi maistuivat myös näyttivät hyvälle.

Pine Pub rennompaan meininkiin

Lounasravintolana sekä pitsa- ja hampurilaispaikkana toimiin Pine Pub, joka on myös hyvä paikka käydä nauttimassa ”parit” urheilusuorituksen tms. jälkeen.

Pine Pubissa on paitsi rento pub, iso terassi, joka oli hellekesänä kovassa käytössä.

Pubin annokset ovat etenkin lasten ja nuorten mieleen.

Käykää ihmeessä testaamassa Holiday Club Vierumäen uudet ravintolat.

 

Varaa majoitus Holiday Club Vierumäestä

 

Veikkaan, että noiden houkutusten jälkeen olet jo valmis etsimään asuntoa Vierumäeltä. Tarjontaa siellä riittää, mutta jos innostut varamaan upean hotellimajoituksen tai täysin varustetun uuden lomahuoneiston,  tartu artikkelin lopussa olevaan APPA15-tarjoukseen, jolla saat 15 % alennuksen paitsi majoituksesta, myös kaikista muista Holiday Clubin verkkokaupan tuotteista.

Halusimme käydä kokemassa viikon aikana sekä uutuuttaan hohtavan villas-huoneiston, että heinäkuussa avatun hotellin huoneen. Tässä tuntemuksiamme tuon viikon jälkeen.

 

Täysin varustettuun villas-huoneistoon sopii isompikin porukka

Oiva valinta perheelle tai omatoimimatkailijoille on villas-huoneisto, josta löytyy ”kaikki”, mitä tarvitaan hyvään lomailuun.

Cooken golfkentän 10-teen viereen on rakennettu pari kaksikerroksista kerrostaloa ja kolmatta ollaan jo rakentamassa.

Holiday Club Vierumäki villas-huoneisto
Villas-huoneistot ovat 2 mh tyylikkäästi sisustettuja asuntoja, joissa viihtyisi pidempäänkin.
Täysin varustettu keittiö on tärkeä tuki omatoimisen lomalaisen ruoan laitossa. Kamina luo mukavaa tunnelmaa ilmojen kylmetessä. Kesähelteellä se on lähinnä tyylikäs kaluste 🙂

Kylpyhuone-sauna ja sen yhteydessä olevat pesukone ja kuivauskaappi ovat liikkuvalle perheelle mieleen. Etenkin talvella hiihtolenkin jälkeen tuolle tilalle on kovasti käyttöä.
Suuri lasitettu parveke grilleineen on villas-asukkaiden kovassa käytössä.

Vierumäki golf Cooke

Villas-huoneiston parvekkeelta saatoimme ihailla, kun alle 16-vuotiaiden Euroopan mestaruuskisohin osallistuneet 14 maan 2 tyttöä ja 2 poikaa kisasivat mestaruudesta.

Vierumäki golf Cooke
Samainen 10-väylän avaustee näytti parvekkeeltamme näin kauniilta täysikuun aikaan.

 

Tyylikäs hotellihuone sinulle, joka haluat mennä vain valmiiseen pöytään

Mikäli et ole innostunut ruoanlaitosta tai et tarvitse saunaa, pesukonetta tai omaa parveketta, valintasi on hotellihuone, joita Holiday Club Vierumäessä on eritasoisia.

Holiday Club Vierumäki
Holiday Club osti noin 10 vuotta vanhan entisen Scandic-hotellin kiinteistön ja sai käyttöönsä erinomaisessa kunnossa olevia huoneistoja.
Holiday Club Vierumäki
Erinomaiset sängyt ovat hotellihuoneen valttikortti.

Holiday Club Vierumäki
Etenkin naisväelle kylpyhuoneen pienet yksityiskohdat ovat tärkeitä. ”Ai täällä on Rituals!”
Holiday Club Vierumäki
Olin täyttänyt toukokuussa 70 vuotta, joten Holiday Clubin johto päätti muistaa Suomen vanhinta matkabloggaajaa ”appaa” yllätyslahjalla. Kiitos!!!
Holiday Club Vierumäki
Hotellin Grill Hill -ravintolassa tarjoillaan keskimääräistä parempi aamiainen. Hyödynsimme sitä silloinkin, kun majoituimme villas-huoneistoissa. Osa pöydistä oli pois käytöstä, jotta koronasuojasäädöksiä noudatettiin mahdollisimman hyvin. Henkilöstö ja asiakkaat käyttivät kiitettävän tunnollisesti maskeja aina, kun hakivat ruokaa.

 

SUMMA SUMMARUM

Etenkin me päijäthämäläiset olemme onnellisia siitä, että Holiday Club satsaa Vierumäkeen. Jatkuvasti lisääntyvä majoituskapasiteetti, hyvät ravintolat ja tulevaisuuden lisäsuunnitelmat täysimittaisine kylpylöineen tulevat omalta osaltaan kehittämään Vierumäen muutenkin erinomaisia fasiliteetteja.

Holiday Clubin Vierumäen palvelut ovat jo tällä hetkellä sitä tasoa, että sitä voi suositella ympärivuotiseksi lomakohteeksi.

Holiday Clubin viikko-osakkaat ja RCI:n jäsenet, korvamerkitkää tämä paikka ja käykää testaamassa.

Tervemenoa Vierumäelle!

 

Hyödynnä tämä 15 % alennus:

Holiday Club lupasi, että saat -15 % alennuksen koodilla ASKO15 Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 31.12.2022 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

https://www.holidayclubresorts.com/fi/store/?&code=ASKO15

 

Lisää tarinaa Vierumäen ja Lahden alueen ulkoilumaastoista löydät tästä postauksestani.

Lahden alueen parhaat luontokohteet

 

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. En olekaan vieraillut Vierumäellä vielä, mutta ollaan puhuttu, että mennään muutamaa aktiviteettia kokoeilemaan sinne vielä tämän vuoden aikana. Hyvät oli kuvaukset Hill Grillistä tai Pine Pubista, saa nähdä millä fiiliksellä itse tuolloin olemme ja kumpaan päädytään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *