· · · · ·

Aurinkorannikon parhaat paikat Norwegianin suorilla lennoilla

Norwegian kasvattaa hitaasti, mutta varmasti, reittejään koko Euroopassa ja Suomi saa kasvusta osansa. Yhtiön strategiassa on vahvasti mukana kestävä kehitys ja kestävämpi tulevaisuus. Uudehko lentokonekanta, muovijätteen kierrättäminen, kestävien polttoaineiden käyttö ja hiilidioksidipäästöjen 45 % vähennystavoite ovat hyviä merkkejä siitä, että oikea tuntuu olevan suunta.

Olemme tehneet vuoden verran yhteistyötä Norwegianin kanssa ja tein nyt koosteen kokemuksistamme ennen helmikuun alussa tapahtuvaa seuraavaa lentoamme. Tällä kertaa on vuorossa Malaga ja sen vuoksi laitan tähän postaukseen myös vinkkejä Aurinkorannikon parhaista paikoista.

(Osittainen yhteistyö Norwegianin kanssa.)

Koronan siivittämänä matkamme Aurinkorannikolle ovat siirtyneet, mutta nyt hidasteena on enää lakko, jonka kouriin jouduimme. Olemme varanneet Norwegianin suorat lennot to 1.2.2024, mutta tätä kirjoitettaessa näyttää siltä, ettemme pääsee tuolloin liikkeelle. Jännitämme 1.2. matkalaukut pakattuina milloin kutsu kuuluu lennolle.

Koska matkamme antaa odotuttaa, lienee parasta lähteä matkaan yhteistyökumppanimme Norwegianin tilannekatsauksella.

Norwegianin asema Suomessa kasvaa kohti kestävämpää tulevaisuutta

Suomi on yksi Norwegianin tärkeimmistä markkinoista. Reittiverkosto Helsingistä kasvaa edellisestä kesästä muutamalla uudella reitillä. Yhtiö lanseerasi marraskuun puolivälissä kaksi uutta reittiä Helsingistä; Milano/Bergamo ja Sofia. Tulevana kesänä Norwegian tarjoaa jo 24 suoraa reittiä Helsingistä suosituimpiin kohteisiin eri puolilla Eurooppaa.

Norwegian sitoutuu ilmailun kestävään tulevaisuuteen

Norwegianin tavoitteena on olla kestävä valinta matkustajille vähentämällä ja kierrättämällä muovijätettä, edistämällä kestävien lentopolttoaineiden käyttöä ja pyrkimällä vähentämään asiakkaiden hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia vuoteen 2030 mennessä Pariisin ilmastosopimuksessa asetetun 1,5 °C:n tavoitteen mukaisesti.

Yhtiö sitoutuu käyttämään jopa 28 prosenttia kestäviä lentopolttoaineita vuosikymmenen loppuun mennessä.

Lisää tietoa Norwegianin talousluvuista ym. löytyy tästä PowerPoint-esityksestä:

https://appamatkustaa.fi/wp-content/uploads/Norwegian-Suomessa-tammikuu-2023-003.pptx

Kokemuksiamme Norwegianista

Olen tehnyt pari postausta kokemuksistamme Norwegianista. Tässä tarkempi esittely yhtiöstä. Pääsimme haastattelemaan lentokoneen miehistöä ja saimme kuulla mielenkiintoisia asioita.

Esittelyssä Aurinkorannikon parhaita paikkoja

Aurinkorannikosta on tullut vuosien saatossa meille tärkeä matkailualue. Se näkyy myös sieltä kirjoittamieni artikkelien määrästä.

Olemme varanneet Sahara Sunsetista majoituksen viikoksi, mutta saa nähdä ehdimmekö nauttimaan siitä, sillä lentomme saattaa myöhästyä useilla päivillä. Tänne olisi tarkoitus majoittua viikoksi. Toisen viikon majoituspaikat selviävät myöhemmin.

Tässä lupaamani Aurinkorannikon parhaat paikat pähkinänkuoressa.

Jotta luettavaa ja hyviä vinkkejä riittäisi, laitan tähän vielä pari mainiota matkablogisivustoa. Heiltä löytyy valtaisa määrä matkavinkkejä Aurinkorannikolle. Suuri suositus tutustua myös näihin!

Aila ja Juha ovat patikoineet ja reissanneet Andalusiassa todella paljon ja se näkyy myös postausten määrässä. Näillä pääsee loistavasti liikkeelle mielikuvamatkalle. Saas nähdä mitkä näistä kartuttavat meidän kokemusmaailmaamme tulevalla matkallamme:

Aila ja Juha Andalusiassa

Tässä löytämiäni valikoituja matkablogeja Andalusian alueelta. Anna kommenteissa vinkkiä mikä täältä puuttuu niin minä lisään:

Samppanjaa muovimukista Andalusiassa

Meriharakka Andalusiassa

Lähtöportti Espanjassa

Urbaanipatikoijat Andalusiassa

Matkalla lähelle tai kauas Aurinkorannikolla

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Norwegianilla on ajoittain erittäinkin hyviä tarjouksia. Ja heidän suorat lennot on kyllä bueno! Ensi kesäkautenakin yli 20 kohteeseen suorilla. Uudet koneet ja ystävällinen palvelu kuuluvat vakiokalustoon ja lippuja ostaessa näkee suoraan mitä ostaa eli mitä voi kuljettaa mukana ja mihin hintaan. I like it!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *