· · · · ·

Kävelyvinkkejä Los Cristianokseen ja Play del Americanokseen sekä Hollywood Mirage RCI-hotellin esittely Teneriffalla

Kävelyvinkkejä Los Cristianokseen ja Play del Americanokseen sekä Hollywood Mirage RCI-hotellin esittely Teneriffalla on tämän postauksen aiheena. Hollywood Mirage on yksi tuhansista RCI-hotelli  maailmalla. Vietimme siellä viikon maaliskuussa 2011. Tästä jutusta aukeaa lyhyehkö tarina siitä, miten sen koimme ja voiko sitä suositella muille RCI-klubilaisille.

Toisen puoliskon tästä matkakertomuksesta muodostavat käytännön kävelyvinkit, joihin kannattaa kyllä tarttua. Etenkin kauempana, mutta kävelymatkan päässä Playa de las Americasista löytyy upeita kohteita.

Tämä matkakertomus on paloiteltu kolmeen osaan. Muut ovat nimellä Teneriffa saarikierros 1 ja 2. ja ne löytyvät tämän postaukseni lopusta. Tässä hotellia esittevässä matkakertomuksessani on hyvin vähän asiaa, sillä muista Teneriffan kertomuksistamme selviää oleellinen Los Cristianoksesta ja Play del Americaksesta.

En muista monesko matka tuo oli Teneriffalle, mutta joku meitä sinne vetää uudelleen ja uudelleen.  Los Christianos on lomakaupunkina varma valinta, sillä säät ovat yleensä kohdallaan ja saarella riittää ihasteltavaa. Tälläkin kertaa valintaperusteena taisi kuitenkin olla RCI-hotelli, sillä haaviimme osui kultakruunukohde hotelli Hollywood Mirage Club (#2429), joka sijaitsee Los Cristianoksessa.

Matka Teneriffalle Barcelonan kautta

 

Lensimme saarelle kustannussyistä Barcelonan kautta (Lufthansan edestakaiset lennot 190 €). Vietimme siellä muutaman yön eli teimme pidennetyn stop-overin.

Samalla vaihtui tosin myös lentoyhtiö Ryan Airiin. Jouduimme tekemään pienen laukkuoperaation, kun meillä oli yksi ylimääräinen olkalaukku kantamuksena. Sitä ei sallittu, vaan meidän täytyi pakata kaikki yhteen lentolaukkuun/nenä. Onneksi onnistui.

Jokainen ”hyvä” lentomatka alkaa loungessa, tällä kertaa Barcelonassa.

Saavuimme Barcelonasta Ryanairilla Tenerife Surin lentokentälle illan suussa. Aulassa odotti Orlando-autovuokraamon edustaja, joka kyyditsi meidät muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan toimistoon. Sieltä saimme käyttöömme Toyota Yariksen, joka edusti vuokraamaamme B-hintaluokan autoa (145 eu viikko sisältäen omavastuun poistavan vakuutuksen).

Ensimmäisen kerran yli 30-vuotisen ulkomailla tapahtuneen vuokrailumme aikana törmäsimme tilanteeseen, että auton tankki on täynnä ja se pitää maksaa! Vuokrasimme siis auton 55 euron lisämaksulla ja palautamme sen niin tyhjällä tankilla kuin haluamme. Uusi businessidea, sillä tankillisella bensaa saa tällä saarella liikkua lähes päivittäin tuntuvia matkoja. Uskonpa, että Orlando-vuokraamo pärjää tällä idealla melko hyvin. Saas kattoo, miten meidän käy?

Näistä autovuokrauskoukeroista kirjoitin sitten myöhemmin eli vuonna 2019 vähän enemmänkin. Jos asia kiinnostaa, kannattaa lukea:

Autonvuokrauksen ihmeellinen maailma – Ole tarkkana!

 

Hollywood Mirage RCI-hotelli Teneriffalla on kultakruunukohde

 

Koska valitsimme hotellin kultakruunuleima otsassaan, odotuksemme olivat tietysti korkealla. Siihen mennessä meillä oli ollut yleensä hyvä säkä huoneen sijainnin suhteen, mutta aina voi sattua ja tapahtua. Myöhemmin olemme vaihtaneet huoneistoja syystä jos kymmenennestäkin.

Hollywood Mirage RCI-hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Los Cristianoksen keskustasta ja rannalta. Tässä kuvassa se näkyy mäen edessä suurena kokonaisuutena.

Hotellin vastaanotossa meidät otti vastaan yllättäen suomea puhuva Sirpa, joka on syntynyt Ruotsissa ja jonka vanhemmat ovat suomalaisia. Ei kuulemma ole koskaan itse asunut Suomessa, viimeiset 25 vuotta Kanarialla. Sirpa järkkäsi meille hivenen mukavammalta paikalta studio-huoneiston vastapäätä hotellin vastaanottoa, White Housea. En muista missä se alunperin piti olla, sillä kirjoitan tätä juttua korona-aikana 2020 🙂 Huoneistonhan voi löytää hyvinkin pimeästä sokkelosta, jossa pahimmillaan joutuu katselemaan naapurikämpän seinää.

Hollywood Miragen studio

Hollywood Miragen studio näyttää tällaiselta.

Hollywood Miragen studio.

Hollywood Miragen studio.

Hollywood Miragen studiossa on kaikki oleellinen viikon oleskeluun.

Huoneistonamme ollut studio on riittävän suuri kahdelle henkilölle. Erillinen sohvatila, täysin varustettu minikeittiö…

… ja kohtuullisen kokoinen parveke takasivat riittävät puitteet hyvälle lomalle. Loma saattoi alkaa.

Hollywood Miragen studio.
Hollywood Miragen uima-allasalue

Olimme aiemmilla matkoillamme onnistuneet aina saamaan merinäköalan, mutta nyt jouduimme tyytymään vuoristoon ja kattojen yltä pilkottavaan mereen. Onneksi huoneisto oli riittävän tilava. Alakerrassa oli supermarket, joten täydennystä ruokaan sai hetkessä.

Noin 20 vuotta vanha Hollywood Mirage on yleisilmeeltään hieno, mutta liian täyteen rakennettu 4 tähden hotelli. Puitteet olivat kohtuullisen ok.

Testattavana Hollywood Miragen ravintola

Testasimme joku ilta hotellimme ravintolan. Kala-annoksemme olivat kovin vaatimattoman makuisia. Ei edes ravuilla ja simpukoilla täydennetty kastike vakuuttanut.

Illan pelasti mieslaulaja, joka veteli vanhoja kunnon biiseja Sinatrasta Amstrongiin puhtaasti ja kauniisti, sopivasti showmeiningillä. Tuli kummipoikamme Mikon kiertue mieleen, sillä biisit olivat paljolti samoja. Tosin on hieman ikävää, että soitto tulee taustanauhoilta. Siihen on tultu.

 

Kävelyvinkkejä Los Cristianokseen ja Play del Americanokseen 

 

(Tähän matkakertomukseen olemme laittaneet muistiin kävellyt kilometrit. Olemme mielestämme kovia lomakävelijöitä. Halusimme todistaa itsellemme pitääkö tuo paikkansa eli muuttuuko luulo tiedoksi.)

La 19.3. (14,5 km) teimme aluksi pitkän kävelyretken ja tepastelimme avojaloin pitkin Playa de las Americasin ja Los Cristianoksen hiekkarantaa. Kilometrejä tuli sillä kävelyllä yli 10.

Tässä satama-alueelta napattu kuva, jossa hotellimme on joku noista taustalla näkyvistä valkoisista taloista.

Playa de las Vistas

HUOM!: Teimme välipäivinä matkoje eri puolille saarta ja La Gomeralle. Matkakertomukset niistä löytyvät tämän jutun lopusta.

Ke 23.3. oli normipäivä eli 10.3 km ihanaa kävelyä Playa de los Cristianoksen ja Playa de las Vistasin hiekkarannoilla ees sun taas. Sitten vielä Play de las Americasin kauppaliikkeissä ihmettelemässä tuli jokunen kilometri. Rantakadulla sijaitseva Benettonin tehtaanmyymälä on joka reissun must-paikka. Lastenlapset saivat jotain pientä…

To 24.3. (9 km) päätimme kävellä sitä osaa Americasin rannasta, jota harvemmin tulee tallatuksi. Taapersimme Puerto Colonin sataman länsipuolta. Sieltäkin löytyy pari tummahiekkaista rantaa, joiden rantavedestä jalkamme tykkäsivät.

Positiivinen yllätys oli Playa del Duguen länsipuolen korkeat rantakalliot, joiden päällä oli kauniit, siistit kävelyreitit ja paljon penkkejä merinäkymineen. Oli mukava pysähtyä lueskelemaan auringon paistaessa ja merituulen viilentäessä oloa. Tuona päivänä oli jälleen noin 25 astetta ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta niin kuin koko viikon. Olimme onnekkaita, sillä edellinen viikko oli ollut poikkeuksellisen kylmä ja sateinen.

Pe 25.3. (8,4 km) koitti lähtöpäivämme. Huoneen luovutus on näissä RCI-kämpissä usein klo 10, mutta onneksi meillä oli auto. Lähdimme verestelemään muistoja edellisestä matkastamme jokunen vuosi sitten.

Olimme tuolloin viikon noin 10 km länteen sijaitsevalla Play Paraison rannalla Riu-hotelli Buenavistassa. Kävelimme nyt nostalgiakävelyä Paraison kauniilla  rantakallioilla, piipahdimme Riussa, lueskelimme ja katselimme merelle. Halusimme vielä nähdä läheisen Adejen kylän, jonka puistossa nautimme aamulla tekemämme picnic-eväät.

Koska aikaa oli vielä, teki mielemme vilkaista millaiset rannat on lentokentän vieressä. Kartan mukaan siellä olisi hiekkarannat, mutta todellisuudessa siellä ei ollut hiekasta hajuakaan. Jyrkät kalliorannat ja puolikuollut kylä olivat pettymys. Siitä hivenen lanteen olisi ollut vuoden 2000 kohteemme Golf de Sur, mutta se jäi väliin.

Ajelimme Orlandon toimistoon, luovutimme auton ja saimme kyydin lentokentälle. Tälläkin kentällä on Priority Passin hyväksyvä lounge, joten vapaa piikki oli auki.

Paluulento Barcelonan kautta Helsinkiin

 

Tällä kertaa olimme osanneet  pakata laukkumme oikein, joten Ryanair imi meidät viivytyksittä sisään. Noin 3 tunnin lennon jälkeen laskeuduimme Barcelonaan.

Soitimme Ciutat del Pratiin, josta hotellin pikkubussi tuli hakemaan meidät. Totesimme jälleen kerran, että tätä 4 tähden hotellia ei kannata unohtaa!!!. Nyt yömme maksoi 60 eu ja aamulla odottaisi jälleen huonehintaan sisältynyt kuljetus kentälle.

Kello 7.15 hotellin auto vei meidät terminaali 1:een, jossa myös oli tarjolla PP-loungen palvelut, Nautimme aamiaisen cava kyytipoikana siellä. Tuo lounge oli yksi viihtyisimmistä, joten kannattaa pitää mielessä.

Lufthansan yhteistyökumppani Spanair oli yllättävän niuho laukun kanssa. Emme osanneet varautua siihen, että heillä olisi pahvimuotti mittaamassa laukun paksuutta. Sen vuoksi siellä oli turhan huonosti pakattuna ”kaikki mahdollinen”. Virkaintoinen virkailija niuhotti asiasta ja ”leimasi” laukkuni ruumaan. Tuosta parin sentin (ilman puristusta 🙂 ) ylityksestä seurasi se, että checkasin sen suoraan Helsinkiin.

Tästä alkoi kierre. Olimme jo ennen matkaa vilkuilleet kovaa ja kevyttä mitat ”täyttävää” cabin-laukkua. Kun kädet sattuivat olemaan vapaana yllättävän siirron johdosta, ostimme sellaisen kera samanlaisen ”puolikkaan” lentokentältä ja ”täytimme” sen cavalla ja suklaalla. Saipahan tietokonekin oman uuden pesänsä. Kätevä kombinaatio.

Laskeuduttuamme Helsinkiin meitä odotti illallinen tyttäremme Annen perheen luona Espoossa ja nappaamme samalla poikamme, sijaisope-Antin kyytiin systerinsä luota. Tyttäremme Maijun kotona oli juuri eilen tuskaa, kun esikoinen Rasmus oli murtanut jääkiekossa ranteensa parista kohtaa. Oli kuulemma ollut ensimmäinen juniori, jonka luut oli vedetty paikalleen ilman nukutusta. En kyllä ymmärrä miksi, mutta urhoollisesti hän sen oli selvittänyt. Hulluja nuo espoolaiset lääkärit (sanoo appa, joka ei tunne vielä tarinan kaikkia vaiheita eli tuomio voi muuttua hovissa). Kun Maiju oli jälleen angiinassa, ei paljon heitä naurata, eikä meitäkään.

Sen sijaan tämä matka kyllä panee hymyilemään. Teimme jälleen upean reissun! Seuraavana odottaa Malaga juhannuspäivästä eteenpäin, mutta pahoin pelkään, että väliin mahtuu vielä jotain.

Niin, niistä kilometreistä: Vajaan parin viikon kävelysaldo  oli n. 120 km eli keskim. 10 km/päivä. Ei paha!

 

Tämän vajaan 2 viikon matkamme muut upeat kohteet 

 

Tämänkertainen Teneriffan matkamme oli todella monipuolinen. Tässä muut matkakertomukset matkaltamme. Ensin on vuorossa Teriffan kauniin saaren länsi-ja keskiosa.

Teneriffan parhaita automatkailukohteita – Teide, Masca ja Garachico

Sitten lähdemme automatkalle Teneriffan saaren pohjoisosaan.

Teneriffan parhaita automatkailukohteita – osa 2: Playa de Las Teresitas ja El Bailadero

Jollain Teneriffan matkalla kannattaa varata yksi päivä aikaa, jotta voi piipahtaa La Gomeran saarella. Se on pala hyvin erilaista Kanariaa.

https://appamatkustaa.fi/la-gomera-erilaista-kanariaa-jossa-kannattaa-kayda-2/

Huomaan, että olen unohtanut Barcelonan kokonaan pois matkakertomuksistani. Väsään sen kasaan lähiaikoina, joten pysy linjoilla, jos haluat saada kuulumisia sieltä.

 

Kannattaa seurata Facebook-sivua ”Appa matkustaa”. 

https://www.facebook.com/appamatkustaa/

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *