· · · ·

Matkusta maksutta Malagalla!

Oli vaikea uskoa todeksi, kun luin, että Malagalla voi matkustaa junassa ilmaiseksi. Mutta totta se on, muutamalla pienellä edellytyksellä. Espanjan hallitus on tullut vastaan asukkejaan syystä, että kansan ostovoima on pienentynyt monien syiden, mm. voimakkaan inflaation summana. Vastapainoksi tarjotaan maksutonta junailua tietyillä reiteillä ja me turistitkin pääsemme nauttimaan tuosta subventiosta. Lue tästä miten tämä junailu junaillaan!

Huomaa, että lopussa vielä bussilippuvinkki!

(Teemme tämän matkamme osittaisessa yhteistyössä Norwegianin kanssa.)

Valmistauduimme tämänkertaiseen Andalusian matkaamme Matkamessuilla tutustumalla messujen pääyhteistyökumppanin Espanjan osastoon keskimääräistä tarkemmin. Löysimme mm. pari uuttaa yhteistyökumppania ja nappasimme mukaan Fuengirola-lehden, jota kuka tahansa voi lukea maksutta myös verkossa.

Selailin kotona tuota lehteä ja sieltä tuli vastaan meitä kovasti kiinnostava artikkeli, sillä tuolle tiedolle tulisi käyttöä heti helmikuun alussa.

Matkusta maksutta Malagalla!

Vaikka tekstistä käy selkeästi ilmi, että Malagan seudulla voi matkustaa maksutta, piti asiaa vielä varmistaa paikan päällä. Renfen infopisteessa asemalla väänsimme asiaa vielä oikein virkailijan kanssa ja hän pystyi vakuuttamaan, että noin on ja se koskee myös meitä turisteja.

Kuten artikkelista käy ilmi, lipun voi ostaa myös verkosta, mutta yksinkertaisinta se on ostaa lipunmyyntipisteestä (esim. Benalmadenassa onnistuu). Koska sellaista ei ole kaikilla asemilla, ohjeistan tässä ostoprosessin automaatista.

Vaikka asia on selostettu melkoisen tarkasti ylä olevassa artikkelissa, meille piti homma vielä vääntää rautalangasta ja nyt laitan hyvän kiertämään. Jaan tuon rautalankamallin myös teille. Tässä ostoprosessi lippuautomaatista vaihe vaiheelta, olkaa hyvä:

Aloita lipun ostaminen painamalla Abono Recurrente (jatkuva tilaus) -nappia näytöllä.
Seuraavaksi kysytään puhelinnumeroa ja siihen riittää, kun laittaa 9 ja 8 nollaa eli 900000000.
Seuraavassa vaiheessa kysytään ”Haluatko käyttää Renfe-korttia?” ja siihen vastataan NO (=Ei).
Seuraavaksi kysytään henkilökortin/passin numeroa. Numerolla 5 alkava 9-numeroinen henkilökorttinumero löytyy kortin alareunasta. Näppäile luku automaattiin ja paina Aceptar (hyväksy). Sitten tulee vielä yksi ruutu, jossa painat vihreää confirmar-nappia. maksat 10 euron takuumaksun luottokortilla (jotta saat rahan takaisin tilillesi) ja ”ta daa”, lippu tulostuu automaatissa olevaan lokeroon. Voit vielä halutessasi tulostaa kuitin ostoksesta. Suosittelen, että teet sen.

Nyt sinulla on henkilökohtainen lippu käytössäsi ja voit matkustaa sillä huhtikuun loppuun saakka rajattomasti väliä Fuengirola – Malaga sekä Malaga – Alora.

Valittavana on myös Media Distancia eli keskipitkän matkojen lippu joka maksaa 20 €. Katso sen reitit Renfen sivuilta. Myös se raha palautuu automaattisesti tilillesi, jos matkustat 4 kuukauden aikana (tammi-huhtikuu) vähintään 16 matkaa. Tätä kirjoittaessani ei ole vielä vahvistettu jatkuuko tuo tarjous seuraavan 4 kk aikana.

Vaikka et matkustaisi 16 kertaa, sijoitetun pääoman eli 10 euroa saa takaisin jo 4 matkan jälkeen. Ja huomaa, että tuo juna kulkee myös lentokentän kautta!

Hanki myös pilkkahintainen bussikortti!

Tässä vielä toinen vinkki. Kävele johonkin Tabacos-kaupoista/kioskeista ja hanki pilkkahintainen bussikortti!

Tämän yllä näkyvän bussikortin hinta on 1,80 €. Voit ladata lippuun haluamasi summan ja ajella sen jälkeen paikallisbusseilla niin, että käytät korttia kuljettajan vieressä olevan maksulaitteen päällä. Kortilla voi maksaa useamman matkustajan, joten yksi kortti riittää, kun yhdessä kuljetaan.

Yksittäisiä lippuja voi ostaa kuljettajalta rahalla/pankkikortilla. Jos sen hinta on esim. 1,55 €, tuolla kortilla maksettaessa hinnaksi jää tuolla samalla matkalla 40 senttiä. Hinnat vaihtelevat hieman matkan pituudesta riippuen. Saat maksettuasi mukaan kuitin, josta näkyy paljonko kortille jäi vielä saldoa. Lisää rahaa voit tankata sinen noissa Tabacos-kaupoissa.

Ja sokerina pohjalla näiden edellisten yhteenvetoa kävelyä unohtamatta:

Málagan julkinen liikenne | Tripsteri

Andalusian parhaita kohteita pähkinänkuoressa

Olen kirjoittanut melkoisen määrän artikkeleita, joissa esittelen Andalusian parhaita kohteita. Ne löytyvät tästä linkistä:

You searched for andalusia – Appamatkustaa

Andalusian parhaat kohteet pähkinänkuoressa löytyvät mm. tästä:

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Olin tästä joskus lukenut, mutta onhan tämä tosiaan todella näppärä juttu! Aika usein tosin tulee oltua liikkeellä vuokra-autolla, mutta toisaalta – junakin on näppärä ja tässä tapauksessa vielä ilmainen!

  2. Tuo on kyllä loistojuttu! Meille istuu kuin nenä päähän. Vuokraamme auton aina sitten, kun haluamme etäämmälle. Tällä kertaa tosin pääsemme ystävien autolla kattelemaan muailimaa ensi viikolla. Nyt aika mennyt sauvakävelyjen merkeissä päivittäin.
    Kirjoittelen vielä erikseen bussilipusta, joka on myös erinomainen. Yksi matka 40-50 senttiä, kun tietää miten 🙂

  3. Tuttu juttu. Olemme jo kaksi kautta matkustaneet Renfellä ilmaiseksi. Tungoksia tämä lipputarjous on jonkin verran lisännyt, mutta muuten hyvä, ja käteväähän Renfellä matkustaminen on. Aila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *